skip to Main Content
Γιουβαρλάκια με λαχανικά

Φτιάχνουμε γιουβαρλάκια μυρωδάτα και λαχταριστά όπως της μαμάς.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρισιο κιμα
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 πατάτα
1 κολοκύθι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι

Για το αυγολέμονο
Χυμός απο 1 λεμόνι
2 αυγά

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τον κιμα σε ενα μπολ και περνάμε όλα τα λαχανικά από τον τρίφτη.
  • Στίβουμε καλά τα λαχανικά και ρίχνουμε όλα τα κρεμμύδια και από μια κουταλιά της σούπας από τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Προσθετουμε το λάδι το ρύζι το μισό χυμο λεμονιού τον μαιντανο και τον άνηθο. Αλατοπιπερόνουμε.
  • Ομογενοποιουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλακια.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο χυμο λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μια βραση.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά  και τα γιουβαρλακια.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και βγάζουμε για 30-35 λεπτα.
  • Για το αυγολεμονο χωριζουμε τα αυγά, χτυπάμε τα ασπραδια να κάνουμε μια μαρενγκα, προσθέτουμε έναν έναν τον κροκο χτυπάμε και προσθέτουμε τον χυμο λεμονιού. Μετα προσθέτουμε αργά και 2 φλιτζάνια απο το ζωμο απο τα γιουβαρλάκια.
  • Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλες τις μεριές εκτός φωτιάς.

 

Back To Top