skip to Main Content
Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Ένα παραδοσιακό φαγητό για το οικογενειακό σας τραπέζι

Υλικά:

1300 μοσχάρι στρογγυλό

40γρ βούτυρο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένες

350 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες

4 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γρ. κριθαράκι

Αλάτι & πιπέρι

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 

Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3-4 εκ.

Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κρέας μέχρι να πάρουν χρώμα .

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.

Όταν το κριθαράκι αρχίζει να γίνεται λίγο διαφανές, ρίχνουμε τις ντομάτες και 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσει .

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί μαζί με άλλα 200 ml νερού.

Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

Back To Top