skip to Main Content
Kρεμμυδόσουπα με μπύρα και σκόρδο

Αρωματική και χορταστική σούπα για κάθε ώρα της ημέρας

Υλικά:

2 σκόρδα κομμένα εμινσέ

4 σκόρδα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

12 ούγιες μπύρα ξανθιά

5 ¼ κούπας ζωμό μοσχάρι

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο

4 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) κομμένο σε κυβάκια

Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Ρίχνουμε την μπύρα και το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία, προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν, ανακατεύοντας που και που.

Σερβίρουμε την σούπα, ρίχνοντας τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα.

Back To Top