skip to Main Content
Ριγκατόνι με κομμάτια κρέας και τυρί

Η πιο λαχταριστή εκδοχή των ζυμαρικών φούρνου.  Ένα ιδανικό πιάτο, τόσο για το καθημερινό όσο και για το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά

500 γρ ριγκατόνι

Για την σάλτσα κρέατος
350 γρ μοσχαρισιο κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα τυριού
450 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι
50 γρ παρμεζάνα τριμμνη
2 κρόκους αυγού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα ριγκατόνι και τα σουρώνουμε.
  • Για την σάλτσα κρέατος. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα, μετα βάζουμε τις ντομάτες και τα σκόρδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  • Μέχρι να γίνει η σάλτσα κρέατος ετοιμάζουμε την σάλτσα τυριού.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο και αλεύρι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει το αλεύρι ένα χρυσάφι χρώμα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα .
  • Το βγάζουμε απο την φωτιά και χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα και μετά την παρμεζάνα.
  • Σε  ταψί βάζουμε τα ριγκατόνι και την σάλτσα κρέατος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα τυριού.
  • Γκρατινάρουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Back To Top