skip to Main Content
Τάρτα μήλου

Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή και ευπαρουσίαστη τάρτα μήλου, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !

Υλικά

250 γρ σφολιάτα
4-5 μήλα
20 γρ βούτυρο ανάλατο
2 κουτ. σ. ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Παγωτό καραμέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε την σφολιάτα και με ένα πιάτο 13 εκατοστών διάμετρο κάνουμε δυο κύκλους.
  • Με έναν πλάστη κάνουμε την σφολιάτα περίπου στα 2 χιλιοστά, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν.
  • Τοποθετούμε τις σφολιάτες σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ενός εκατοστού.
  • Ξεκινώντας από την κορφή της σφολιάτας τοποθετούμε τα μήλα κυκλικά ώστε η μια φέτα να ακουμπήσει στο μέσο της άλλης.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και με πινέλο το περνάμε πάνω από τα μήλα.
  • Καλύπτουμε τα μήλα με την ζάχαρη ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Πασπαλιζουμε με την αχνη ζάχαρη και αν υπάρχει καμινέτο τις καραμελώνουμε.
  • Σερβρίρουμε με παγωτό καραμέλα.
Back To Top