skip to Main Content
Κεφτεδάκια κοκκινιστά

Μυρωδάτα, ζουμερά, σπιτικά κεφτεδάκια

Υλικά :

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι τριμμενο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο

200 γρ ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στημένο

Μισό σφηνάκι ούζο

1 αυγό

Αλάτι & πιπέρι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

Μισό ποτήρι νερό

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι ,τον μαϊντανό, τον δυόσμο ,το ψωμί, το ούζο και το αυγό ,αλάτι & πιπέρι.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν .Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δέκα λεπτά να πάρει ο κιμάς γεύση.

Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσάφι χρώμα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια αφού έχουμε τινάξει το περιττό αλεύρι ,τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα ,ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας ,νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε άμα χρειαστεί.

Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Back To Top