skip to Main Content
Βελουτέ με φακές και λαχανικά

Τα  όσπρια έχουν μεγάλη διατροφική αξία και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Είναι σημαντικό λοιπόν να τα περιλαμβάνουμε στο εβδομαδιαίο μας μενού. Προκειμένου λοιπόν να μην τα βαριόμαστε και να τα καταναλώνουμε πάντα με όρεξη, ας προσπαθήσουμε να τα φτιάχνουμε και με νέους εναλλακτικούς τρόπους.

Υλικά για 5 μερίδες

400 γραμμάρια χοντρές φακές βρασμένες

400 γραμμάρια ρεβίθια αποφλοιωμένα και βρασμένα

1 κρεμμύδι βρασμένο

1 καρότο

1 πατάτα βρασμένη

1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά

500 ml ζωμό λαχανικών ή κότας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Λεμόνι και φυλλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μίγμα, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη κρεμώδη υφή.

Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, χρησιμοποιούμε το μπλέντερ.

Αν θέλουμε στο πιάτο μας ρίχνουμε λίγο λεμόνι, μαϊντανό και μερικές επιπλέον σταγόνες ελαιόλαδου.

Back To Top
OK! Markets