Οι σαρδέλες έχουν μεγάλη διατροφική αξία, είναι νόστιμες, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και υπάρχουν σε αφθονία στις ελληνικές θάλασσες. Αξίζει λοιπόν να τις βάζουμε συχνά στο τραπέζι μας. Εμείς θα σας δώσουμε μια συνταγή για να τις απολαύσετε ψητές στον φούρνο μe σάλτσα ντομάτας.
Υλικά για 5 μερίδες
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
1 κουτάκι χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες (καυτερή ή γλυκιά ανάλογα με τα γούστα)
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με όλα τα υλικά και περιχύνουμε τις σαρδέλες.
Στρώνουμε από πάνω τις φετούλες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 στις αντιστάσεις για περίπου 30 -35 λεπτά.