
Φτιάχνουμε γιουβαρλάκια μυρωδάτα και λαχταριστά όπως της μαμάς.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρισιο κιμα
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 πατάτα
1 κολοκύθι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
Για το αυγολέμονο
Χυμός απο 1 λεμόνι
2 αυγά
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τον κιμα σε ενα μπολ και περνάμε όλα τα λαχανικά από τον τρίφτη.
- Στίβουμε καλά τα λαχανικά και ρίχνουμε όλα τα κρεμμύδια και από μια κουταλιά της σούπας από τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Προσθετουμε το λάδι το ρύζι το μισό χυμο λεμονιού τον μαιντανο και τον άνηθο. Αλατοπιπερόνουμε.
- Ομογενοποιουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλακια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο χυμο λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μια βραση.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα γιουβαρλακια.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και βγάζουμε για 30-35 λεπτα.
- Για το αυγολεμονο χωριζουμε τα αυγά, χτυπάμε τα ασπραδια να κάνουμε μια μαρενγκα, προσθέτουμε έναν έναν τον κροκο χτυπάμε και προσθέτουμε τον χυμο λεμονιού. Μετα προσθέτουμε αργά και 2 φλιτζάνια απο το ζωμο απο τα γιουβαρλάκια.
- Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλες τις μεριές εκτός φωτιάς.