Φτιάχνουμε λαχταριστή μους σοκολάτας με απλά υλικά. Γρήγορα και πανεύκολα !
Υλικά
100 γρ κουβερτούρα 70% κακάο
300 γρ κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι
50 γρ ζάχαρη
60 γρ μπισκότα amaretti
Εκτέλεση
- Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μισή κρέμα μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το οποίο να βρίσκεται σε ένα άλλο μπολ με νερό και πάγο.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο ελαφρώς.
- Το βγάζουμε από το μπολ με τον πάγο.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ασπράδι ρίχνοντας την ζάχαρη, μια κουταλιά την φορά.
- Μόλις γίνει η μαρέγκα την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα και με απαλές κινήσεις την αναμειγνύουμε.
- Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια.