Ένα ιδιαίτερο πιλάφι με μύδια που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολο και ελαφρύ. Ιδανική επιλογή για καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
1 κιλό μύδια
5 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε μικρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας μαϊντανό
2 φλιτζάνια ρύζι
1 ποτήρι λευκό κρασί
5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
5 ίνες ζαφορά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουρτσίζουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε την κλωστή από την άκρη.
- Βάζουμε τα μύδια σε ένα ποτήρι κρασί μέχρι να ανοίξουν.
- Πετάμε όσα δεν ανοίγουν.
- Σουρώνουμε το ζωμό τους και κρατάμε το εσωτερικό από τα μύδια.
- Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, τον ζωμό από τα μύδια, την ζαφορά και το ρύζι.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα μύδια και από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.