Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή και ευπαρουσίαστη τάρτα μήλου, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !
Υλικά
250 γρ σφολιάτα
4-5 μήλα
20 γρ βούτυρο ανάλατο
2 κουτ. σ. ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Παγωτό καραμέλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε την σφολιάτα και με ένα πιάτο 13 εκατοστών διάμετρο κάνουμε δυο κύκλους.
- Με έναν πλάστη κάνουμε την σφολιάτα περίπου στα 2 χιλιοστά, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν.
- Τοποθετούμε τις σφολιάτες σε αντικολλητικό χαρτί.
- Καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ενός εκατοστού.
- Ξεκινώντας από την κορφή της σφολιάτας τοποθετούμε τα μήλα κυκλικά ώστε η μια φέτα να ακουμπήσει στο μέσο της άλλης.
- Λιώνουμε το βούτυρο και με πινέλο το περνάμε πάνω από τα μήλα.
- Καλύπτουμε τα μήλα με την ζάχαρη ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Πασπαλιζουμε με την αχνη ζάχαρη και αν υπάρχει καμινέτο τις καραμελώνουμε.
- Σερβρίρουμε με παγωτό καραμέλα.