Μια ζαμπονοτυρόπιτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πανεύκολη και με ελάχιστα υλικά. Ιδανική για πρωινό ή για σνακ.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
2 φακέλους μίγμα για μπεσαμέλ
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή σφολιάτας
10 φέτες ζαμπόν μπούτι
10 φέτες κασέρι
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
Καλαμποκέλαιο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας ή 3 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ελαφρώς ένα ένα.
Πάνω στα φύλλα στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω τις φέτες κασεριού.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και τη ρίχνουμε αποπάνω αφού την ανακατέψουμε με το πεκορίνο και ρίξουμε λίγο πιπέρι.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και δική μας μπεσαμέλ. Εδώ προτείνουμε την έτοιμη χάριν ευκολίας και ταχύτητας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ή με άλλα 3 φύλλα κρούστας.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για μία περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 βαθμούς.