skip to Main Content
Σαλάμι σοκολάτας, με κουραμπιέ, μελομακάρονο και ό,τι έμεινε

Ένας έξυπνος και γευστικός τρόπος για να μην πάει χαμένο ούτε ψίχουλο…

Υλικά:

  • 12 κουραμπιέδες
  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 κ.σ κακάο άγλυκο
  • 3-4 κ.σ κονιάκ ή γάλα
  • 100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1/3 φλ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
  • λίγη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

Για το σαλάμι σοκολάτας με μελομακάρονα και κουραμπιέδες που περίσσεψαν, βάζουμε πρώτα τους κουραμπιέδες σε μία καθαρή πετσέτα, τους τυλίγουμε και τους σπάμε σε κομμάτια, χωρίς να τους λιώσουμε τελείως. Τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν. Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια.

Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.  Κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη, και το τυλίγουμε με το χαρτί.

Το παγώνουμε, να σφίξει, για μερικές ώρες στο ψυγείο, ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.

 

Back To Top