Η σκεπαστή είναι στην ουσία ένα σάντουιτς που αντί για ψωμί έχει 2 σουβλακόπιτες και ανάμεσά τους γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό μαζί με άλλα υλικά. Εμείς θα σας προτείνουμε την εκδοχή με γύρο κοτόπουλο που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι.
Για 4 σκεπαστές θα χρειαστείτε:
8 σουβλακόπιτες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μίγμα Μαγιονέζας Μουστάρδας
150 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 πιάτο πατάτες τηγανιτές
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε ψηστιέρα, για περίπου 20 λεπτά ή και παραπάνω, ανάλογα με το πάχος των κομματιών.
Παίρνουμε 4 σουβλακόπιτες και στρώνουμε στην καθεμία τα υλικά με την εξής σειρά: Γύρος, σως, πατάτες, φέτες ντομάτας, γύρος, σως και τυρί.
Τοποθετούμε από πάνω την άλλη σουβλακόπιτα και ψήνουμε στην ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.