Αυτή η αλμυρή εκδοχή των muffins είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεσή της. Αντί για σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα χορταρικά ή μυρωδικά, όπως άνηθο ή δυόσμο. Είναι ιδανικά για σνακ στο σχολείο, στη εργασία ή στην εκδρομή.
Υλικά για 10-12 κομμάτια
1 φαρίνα κόκκινη
3 αυγά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
3 φλυτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 ½ φλυτζάνι φέτα τρίμμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το λάδι, τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα χορταρικά και τη φέτα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε αντικολλητικά ή χάρτινα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.