skip to Main Content
Σπαγγέτι με λεμόνι, φέτα και βασιλικό

Μια απολαυστική μακαρονάδα με άρωμα Ιταλίας και Ελλάδας

Υλικά:

½ κιλό σπαγγέτι

¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα

2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός

200γρ. φέτα τριμμένη

2 κ.σ. ψημένο κουκουνάρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια βάσει των οδηγιών του πακέτου. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε ποσότητα νερού ίση με 2 κουταλιές της σούπας μέσα στην κατσαρόλα.

Αμέσως ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να τα κρυώσουμε.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα, τον βασιλικό και τη φέτα.

Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και από πάνω γαρνίρουμε με το ψημένο κουκουνάρι.

Back To Top