Ένα παραδοσιακό φαγητό για το οικογενειακό σας τραπέζι
Υλικά:
1300 μοσχάρι στρογγυλό
40γρ βούτυρο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. κριθαράκι
Αλάτι & πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3-4 εκ.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κρέας μέχρι να πάρουν χρώμα .
Ρίχνουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.
Όταν το κριθαράκι αρχίζει να γίνεται λίγο διαφανές, ρίχνουμε τις ντομάτες και 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσει .
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί μαζί με άλλα 200 ml νερού.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.