Τα πασχαλινά αυγά που δεν καταναλώθηκαν ανήμερα της γιορτής του Πάσχα δε θα πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια!
Απεναντίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα από τα βασικά υλικά για εύκολους και απολαυστικούς συνδυασμούς.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές, πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.
Αυγά βραστά – τηγανιτά
Υλικά:
6 πασχαλινά αυγά, καθαρισμένα ολόκληρα
1 αυγό σπασμένο και χτυπημένο
200 γραμμάρια παρμεζάνα
200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με το αλατοπίπερο, την παρμεζάνα και το σκόρδο σε σκόνη.
Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει.
Βουτάτε το κάθε αυγό, πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά στο μίγμα της τριμμένης φρυγανιάς
Τηγανίζετε τα αυγά γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν παντού.
Αυγά με αβοκάντο
Υλικά:
Αυγά πασχαλινά καθαρισμένα
1 αβοκάντο για κάθε 2 αυγά
Ψωμί του τοστ φρυγανισμένο
Αγγουράκι τουρσί σε φετούλες
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε τα αυγά και το αβοκάντο σε φετούλες. Τοποθετήστε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί πρώτα το αβοκάντο, μετά το αυγό και στο τέλος το τουρσί, τον άνηθο και το κουκουνάρι. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο.
Αυγά γεμιστά
Υλικά:
Αυγά πασχαλινά καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
Ένα κουταλάκι μουστάρδα για κάθε αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Πίκλες ψιλοκομμένες
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
Εκτέλεση:
Αδειάζετε από τα αυγά τους κρόκους και τους τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι αναμειγνύετε μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός πολτός. Ξαναγεμίζετε τα αυγά με τον πολτό και πασπαλίζετε με τριμμένο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα.
Αυγοσαλάτα
Υλικά:
5 αυγά πασχαλινά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μαρούλι ή 2 σγουρές σαλάτες
2 αγγουράκια
2 πράσινα κρεμμυδάκια
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
2 μέτριες πατάτες ψημένες με τη φλούδα
1 καρότο κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές καλαμπόκι
Μισό ματσάκι άνηθο
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση:
Αφού ψιλοκόψετε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το αγγούρι και το καρότο κομμένο σε φετούλες ,τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και το καλαμπόκι.
Τεμαχίζετε τις πατάτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τις προσθέτετε στο μπολ.
Προσθέστε αλάτι, λάδι και ξύδι.
Σκεπάστε τη σαλάτα με τις φέτες των αυγών και ρίξτε από πάνω λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.