skip to Main Content
Τί να κάνω με το τσουρέκι που περίσσεψε το Πάσχα;

Το πασχαλινό τσουρέκι αποτελεί αγαπημένη πασχαλινή λιχουδιά. Όμως, λόγω της μεγάλης ποικιλίας και ποσότητας γλυκών και φαγητών που σερβίρονται κατά στις γιορτινές μέρες του Πάσχα, υπάρχει η πιθανότητα το τσουρέκι να μείνει με αποτέλεσμα να μπαγιατέψει.

Προτού συμβεί αυτό, θυμηθείτε πως για να  διατηρηθεί το τσουρέκι μαλακό για περισσότερες ημέρες, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε αεροστεγή σακούλα και να το συντηρήσετε στο ψυγείο.

Αν ωστόσο το τσουρέκι σας ήδη μπαγιάτεψε ή έγινε σκληρό, υπάρχουν κάποιες ιδέες για να το αξιοποιήσετε.

Κρύο γλυκό ταψιού με κρέμα μασκαρπόνε και πορτοκάλι

Cheese cake with hot coffee cup on wooden table

Υλικά:

1 ολόκληρο τσουρέκι, ξερό

1 κουτάκι πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό

1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκαλιού με κομματάκια

700 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

1 κουτάκι έτοιμη σαντιγύ (θέλει μόνο χτύπημα)

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Κόψτε το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια ή μαδήστε το με τα χέρια.

Αδειάστε την πορτοκαλάδα σε ένα μπολ και βυθίστε για μερικά δευτερόλεπτα το τσουρέκι να μαλακώσει.

Στρώστε σε ένα πυρέξ το μουλιασμένο τσουρέκι, δημιουργώντας ένα συμπαγές στρώμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί μασκαρπόνε με την σαντιγί και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Απλώστε το μίγμα πάνω στην στρώση του τσουρεκιού και τοποθετήστε το ταψί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Αφού βεβαιωθείτε πως η κρέμα έχει πήξει καλά, απλώστε την μαρμελάδα πορτοκάλι.

 

french toastΑυγοφέτες τσουρεκιού

Υλικά:

1 ολόκληρο τσουρέκι ξερό

1 ποτήρι γάλα

3 αυγά

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες μέτριου πάχους (περίπου 1,5 εκατοστών)

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ποσότητα από ηλιέλαιο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του.

Ανάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.

Βουτήξτε τις φέτες διαδοχικά στο γάλα και έπειτα στο αυγό.

Τηγανίστε την κάθε πλευρά για ένα λεπτό ή έως ότου ροδίσει αρκετά.

Αφήστε τις αυγοφέτες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Τρώγονται σκέτες αλλά σερβίρονται και με γαρνιτούρα όπως ζάχαρη άχνη και κανέλλα, σιρόπι σφένδαμου, φρέσκα φρούτα, μέλι, λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

 

 

Back To Top