skip to Main Content
Tips για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο

Ζώντας την καθημερινότητα με τους ταχείς ρυθμούς της, όλοι λίγο πολύ παραπονιόμαστε ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και ότι οι 24 ώρες της ημέρας δεν μας φθάνουν για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να ξεκουραστούμε και να ασχοληθούμε με όσους και όσα αγαπάμε. Για αυτό, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε οι δουλειές μας να γίνονται πιο γρήγορα, πιο ξεκούραστα και αποτελεσματικά και να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας.

Ο καθαρισμός και η τακτοποίηση του σπιτιού είναι μια από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις στην οποία αφιερώνουμε αρκετό χρόνο. Ένα καθαρό και συγυρισμένο σπίτι άλλωστε, μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και προάγει την υγεία και την ευεξία μας.

Σκοπός μας είναι να σας προτείνουμε εύκολα εφαρμόσιμους τρόπους ώστε να κάνετε πιο σύντομα, άνετα και ξεκούραστα την τακτοποίηση και τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Ένα καλό ξεκαθάρισμα

Όσο πιο άδειος είναι ένας χώρος, τόσο πιο εύκολα συγυρίζεται και καθαρίζεται. Η minimal διακόσμηση δεν είναι απλά μια τάση της μόδας. Ήρθε για να μείνει, αφού αναδεικνύει τον χώρο και κάνει πιο άνετη τη ζωή. Μην το σκέφτεστε λοιπόν, αρχίστε το ξεκαθάρισμα. Αντικείμενα και συσκευές που δεν χρειάζεστε, διακοσμητικά που τα έχετε πια βαρεθεί, κάδρα που γεμίζουν τους τοίχους, ήρθε η ώρα να τα απομακρύνετε από τον χώρο σας. Αποθηκεύστε τα, χαρίστε τα ή ανακυκλώστε τα. Δώστε μια ανάσα στον χώρο σας και μόνο κέρδος θα έχετε.

15 λεπτά την ημέρα ο καθένας

Είναι απλό. Ζητήστε από κάθε μέλος της οικογένειας να αφιερώνει τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα στο συγύρισμα και το καθάρισμα του προσωπικού του χώρου αντί να ασχολείστε εσείς με όλα. Αν για παράδειγμα η οικογένειά σας είναι τετραμελής, με αυτή την πρακτική θα κερδίζετε κάθε μέρα 45 λεπτά (όσα ακριβώς διαρκεί το επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς).

Δημιουργήστε ένα ντουλάπι – συρτάρι έκτακτης ανάγκης

Κάποιες φορές θα τύχει να μην διαθέτουμε χρόνο ούτε για το βασικό συγύρισμα. Ωστόσο, θέλουμε να φαίνεται το σπίτι μας μαζεμένο, είτε γιατί περιμένουμε επισκέψεις, είτε γιατί δεν νιώθουμε καλά μέσα στην ακαταστασία. Ένα κόλπο για να μπορούμε μέσα σε 5 λεπτά να έχουμε έναν μαζεμένο χώρο είναι να διαθέτουμε ένα άδειο ντουλάπι, συρτάρι  ή έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο όπου θα μπορούμε να «κρύψουμε» για λίγο τα ασυμμάζευτα, όπως ρούχα, βιβλία, περιοδικά, ασιδέρωτα  κ.α.. Φυσικά κάθε τόσο θα πρέπει να το αδειάζουμε και να τοποθετούμε ό,τι έχουμε αποθηκεύσει εκεί, στη θέση που του ταιριάζει.

Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία στο έπακρο

Καθημερινά η τεχνολογία μας εκπλήσσει με νέες οικιακές συσκευές που σκοπό έχουν να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και ξεκούραστη. Γιατί λοιπόν να μην επενδύσετε σε μια ρομποτική σκούπα, που θα σκουπίζει όλο το σπίτι όταν εσείς θα λείπετε ή θα ξεκουράζεστε; Σε ένα πιεστικό μηχάνημα για να καθαρίζετε την αυλή και τη βεράντα σε χρόνο μηδέν ή σε ένα ασύρματο σκουπάκι ώστε να μαζεύετε τα ψίχουλα και τα μικρά σκουπίδια;

Οργανώστε τα σύνεργα και τα απορρυπαντικά καθαρισμού

Ένας από τους λόγους που πολλές φορές μας καθυστερεί στο καθάρισμα είναι η ακαταστασία στα σύνεργα και στα απορρυπαντικά μας. Όταν λόγω έλλειψης χώρου τα έχουμε σκόρπια σε διάφορα σημεία του σπιτιού είναι χρονοβόρο να τα συγκεντρώσουμε προκειμένου να ξεκινήσουμε το καθάρισμα. Είναι λοιπόν προτιμότερο να διαθέσετε έναν χώρο, όπως ένα ντουλάπι, μια μικρή αποθήκη ή μια εξωτερική ντουλάπα για να μαζέψετε εκεί όλα τα σύνεργα, όπως σκούπες, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, ξεσκονόπανα και τα όλα τα απορρυπαντικά, με εξαίρεση στα απολυμαντικά υγρά μπάνιου, τα οποία χρησιμοποιείτε καθημερινά και για ευκολία μπορείτε να τα αποθηκεύετε σε ένα ντουλαπάκι του μπάνιου.

Υγρά μαντηλάκια για πολλές διαφορετικές χρήσεις

Φροντίστε να μην ξεμένετε ποτέ από απολυμαντικά υγρά μαντηλάκια. Σας λύνουν τα χέρια γιατί μέσα σε χρόνο μηδέν μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αμέτρητες επιφάνειες χωρίς νερό, απορρυπαντικά και σύνεργα. Με υγρά μαντηλάκια μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο σκούπισμα στο χείλος και στο καπάκι τα λεκάνης, στον νεροχύτη και στον νιπτήρα, στον πάγκο της κουζίνας, τα πόμολα, αλλά και να καθαρίσετε διάφορα αντικείμενα όπως το κινητό σας, τα τηλεκοντρόλ, τα παπούτσια σας κ.α.

Το συγύρισμα και το καθάρισμα του σπιτιού απαιτεί χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο με λίγη καλύτερη οργάνωση και έξυπνες πρακτικές, θα έχετε σίγουρο όφελος.

Τα ΟΚ! Anytime Markets της γειτονιάς σας είναι δίπλα σας στην προσπάθειά σας να διατηρήσετε τον χώρο σας καθαρό και υγιεινό, διαθέτοντας μια μεγάλη ποικιλία απορρυπαντικών και υλικών καθαρισμού.

Το convenience store που εμπιστεύεστε, τηρεί όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ.,  για να είστε ασφαλείς καθώς κάνετε τα ψώνια σας. Επιπλέον, σας διευκολύνει με το διευρυμένο του ωράριο, αφού παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ

Back To Top
OK! Markets