Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό και αρωματικό αναψυκτικό από μια σπιτική λεμονάδα. Μπορείτε να τη φτιάξετε ανά πάσα στιγμή εφόσον σας βρίσκονται λεμόνια, ωστόσο εμείς θα σας δείξουμε έναν τρόπο να την παρασκευάζετε ώστε να διατηρείται στο ψυγείο για να την απολαμβάνετε για περισσότερο.
Υλικά
Για την παρασκευή
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml νερό
500 ml χυμός λεμονιού περασμένος από σουρωτήρι
Για την αραίωση και το σερβίρισμα
Διπλάσια ποσότητα νερό ή σόδα
Παγάκια
Φύλλα δυόσμου
Φετούλες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το μίγμα σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι και μόλις κρυώσει κλείνουμε το καπάκι πολύ καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2-3 μήνες.
Όταν θελήσετε να απολαύσετε τη λεμονάδα σας, αραιώνετε 1 δόση χυμού με 2 δόσεις νερού ή σόδας.
Για να δώσετε περισσότερο χρώμα και στυλ στο ποτό σας, μπορείτε να το γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λεμονιού και να προσθέσετε μερικά παγάκια.