Skip to content
mixed-ingredient-pizza-wooden-board

Ποιος μπορεί να πει όχι στην πίτσα; Όταν μάλιστα είναι σπιτική ώστε να «ξέρεις τί τρως», όπως λένε και οι μαμάδες, έχετε και άλλον ένα λόγο να την απολαύσετε δίχως ενοχές.  Εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη εκδοχή, χωρίς αλλαντικά, με την προσθήκη γύρου κοτόπουλο, που είναι ελαφρύς και δεν έχει πολλά λιπαρά και θερμίδες. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να προμηθευτείτε μια έτοιμη βάση πίτσας. Έτσι ο χρόνος προετοιμασίας θα περιοριστεί στα 5 λεπτά.

Υλικά

1 βάση για πίτσα (λεπτή ή αφράτη)

3 κουταλιές της σούπας passata ντομάτας

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

¼ κιλού μοτσαρέλλα τριμμένη

50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Μισό πακέτο γύρο κοτόπουλου κατεψυγμένο

Βασιλικός πλατύφυλλος για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και απλώνουμε το μίγμα στη βάση της πίτσας.

Ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και τα κομμάτια του γύρου (κατευθείαν από το σακουλάκι). Τέλος, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, σβήνουμε τον αέρα, ρυθμίζουμε τον φούρνο στην κάτω αντίσταση και τοποθετούμε τη βάση, χωρίς ταψί, στη σχάρα χαμηλά μέσα στον θάλαμο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και η πίτσα μας είναι έτοιμη.

Back To Top
OK! Markets