skip to Main Content
Κρύα σούπα κολοκύθας

Όταν αρχίσουν οι ζέστες αυτό που χρειάζεστε περισσότερο για να νιώθετε καλά είναι δροσιά, ενυδάτωση και ελαφρά γεύματα. Μια κρύα σούπα ενσωματώνει όλες αυτές τις ιδιότητες. Όταν μάλιστα το βασικό υλικό της είναι η κολοκύθα, ξεχυλίζει και από θρεπτικότητα.

Υλικά

½ κιλό πουρέ από βρασμένη κίτρινη κολοκύθα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 φύλλο δάφνης

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κότας

1 φύλλο δάφνης

Κρουτόν ή κομμάτια φρυγανισμένου ψωμιού

Αλάτι

Πιπέρι

Γλυκιά πάπρικα

Ελαιόλαδο

4 κουταλιές σούπας τυρί Μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε τον πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε το δαφνόφυλλο, ρίχνετε τον ζωμό και ανακατεύετε.

Μόλις ο ζωμός ενσωματωθεί και δημιουργηθεί μια πυκνόρευστη κρέμα προσθέστε πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται σύμφωνα με τα γούστα σας.

Αφήστε τη σούπα να κρυώσει και έπειτα τοποθετήστε την στο ψυγείο.

Σερβίρεται κρύα με συνοδεία κρουτόν ή φρυγανισμένου ψωμιού και μια κουταλιά μασκαρπόνε πασπαλισμένου με πάπρικα.

Back To Top