skip to Main Content
Αχλάδια ποσέ με μους σοκολάτας

Ζουμερά αχλάδια,  εμποτισμένα με κρασί και μπαχαρικά, γεμισμένα με πλούσια μους σοκολάτας.

Υλικά:

50 γρ νερό

200 γρ κρασί κόκκινο

500γρ ζάχαρη

Ξύλο κανέλας και γαρύφαλλο

5-6 Αχλάδια

Για το μους σοκολάτας:

100 γρ Γάλα

200γρ Κουβερτούρα υγείας

200γρ Κρέμα γάλακτος 35/% λιπαρά

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από την φλούδα ολόκληρα και με ένα μαχαιράκι προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια χωρίς να τα λιώσουμε , προσπαθώντας να διατηρήσουμε το σχήμα τους.

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη , το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα αχλάδια , χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κοχλάσει και το ρίχνουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να “γιαλίσει” το μείγμα.Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι . Ανακατεύουμε το μείγμα της σοκολάτας με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο το μους μέχρι να σταθεροποιηθεί . Αφού κρυώσουν και τα αχλάδια , τα γεμίζουμε με το μους με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι . Τοποθετούμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.

Back To Top