skip to Main Content
Αποσκευές: Ετοιμάστε τις έξυπνα.

Το πακετάρισμα των αποσκευών μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση, όμως αν  γνωρίζετε ορισμένους απλούς κανόνες μπορείτε να το κάνετε πιο αποτελεσματικά.

Ο στόχος είναι τριπλός:

 1. Λιγότερος όγκος,

 2. Μικρότερο βάρος,

 3. Τα απαραίτητα για το ταξίδι.

Για να πετύχετε και τα 3, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Αρχικά φτιάξτε τη λίστα   

Όταν έρθει η ώρα να ανοίξετε τις βαλίτσες σας και να πακετάρετε, πρέπει να έχετε ήδη στα χέρια σας τη λίστα με όλα τα απαραίτητα. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι. Φτιάξτε μια λίστα χειρόγραφη ή ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικά (υπάρχουν έτοιμες στο διαδίκτυο και σε mobile app), για να την έχετε και για το επόμενο ταξίδι σας. Καθετί που θα πακετάρετε να το σβήνετε από τη λίστα μέχρι να σβηστούν όλα.

Αν ετοιμάζετε αποσκευές για περισσότερα άτομα, θα ήταν πιο χρηστικό να κάνετε μια τέτοια λίστα για τον καθένα ξεχωριστά.

Τα πράγματα που θα εντάξετε στη λίστα σας, βασίζονται κυρίως από το μέρος στο οποίο θα ταξιδέψετε, το είδος του ταξιδιού και την εποχή (θάλασσα, βουνό, κάμπινγκ, ορειβασία, σκι, θαλάσσια σπορ κ.λπ.).

Ωστόσο, ενόψει καλοκαιριού, για να προστατευτείτε εσείς και η οικογένειά σας από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, μην αμελήσετε να συμπεριλάβετε στις αποσκευές σας γυαλιά ηλίου, καπέλα και αντιηλιακό.

Επιλέξτε αντιηλιακό κατάλληλου βαθμού προστασίας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την φωτοευαισθησία του. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των αντιηλιακών που προορίζονται για τα παιδιά και μην χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο του περσινού αντιηλιακού που ενδεχομένως περίσσεψε γιατί δεν θα σας προσφέρει επαρκή προστασία.

 

Επιλογή βαλίτσας

Σίγουρα στην ντουλάπα σας υπάρχουν βαλίτσες μικρές και μεγάλες, sacs voyage διαφόρων μεγεθών, back packs, και πολλά άλλα είδη αποσκευών.

Η επιλογή θα εξαρτηθεί κυρίως από τη διάρκεια του ταξιδιού σας και το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιήσετε.

Αεροπορικό ταξίδι

Στο αεροπορικό ταξίδι κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει προκαθορισμένο αριθμό, βάρος και διαστάσεις αποσκευών. Έτσι, βολεύει, για να γλιτώσετε επιπλέον χρεώσεις από την αεροπορική εταιρία, ο κάθε επιβάτης-ακόμα και τα παιδιά- να έχει τη δική του αποσκευή, μετρημένη και ζυγισμένη. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανική επιλογή αποτελούν οι μικρές ατομικές βαλίτσες ή τα sacs voyage με ροδάκια.

Μάλιστα, αν πρόκειται τώρα να αγοράσετε βαλίτσες, επιλέξτε αυτές με τα 4 ροδάκια. Είναι πιο βολικές στην κύλιση γιατί τα ροδάκια κυλούν προς κάθε κατεύθυνση και η αποσκευή μπορεί να κινηθεί και σε όρθια θέση. Προσέξτε πολύ τις διαστάσεις και συμβουλευτείτε την αεροπορική σας εταιρία για να σας ενημερώσει για τις μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά.

Woman measuring her suitcase

Οδικό ταξίδι

Στο οδικό ταξίδι υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί και αφορούν κυρίως στον όγκο των αποσκευών και λιγότερο στο βάρος τους. Για αυτό, στο οδικό ταξίδι συμφέρει να έχετε λιγότερες βαλίτσες μεγάλου μεγέθους παρά πολλές μικρού μεγέθους, γιατί καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και πολλές φορές είναι αδύνατον, λόγω σχήματος, να τακτοποιηθούν εργονομικά στο port baggage.

Car full of suitcases

Ακτοπλοϊκό ταξίδι

Όταν στο ακτοπλοϊκό ταξίδι συνοδεύεστε από το όχημά σας, ισχύει ό,τι και στο οδικό.          Διαφορετικά, επειδή στο πλοίο θα χρειαστεί να μεταφέρετε τις αποσκευές σας σε διαδρόμους και σκάλες, επιλέξτε μεγάλη βαλίτσα ή sac voyage με ροδάκια 360Ο, για να χωρέσουν όλα σας τα πράγματα και να μην χρειαστεί να κουβαλάτε πολλές τσάντες που θα σας δυσκολέψουν.

Πώς να τακτοποιήσετε τα πράγματα στις βαλίτσες

Αρχικά, αποφασίστε με ποιόν τρόπο θα ταξινομήσετε τα πράγματά σας. Δηλαδή, αν θα ετοιμάσετε μια βαλίτσα για κάθε άτομο ή αν θα βάλετε σε μια βαλίτσα όλα τα ρούχα, σε άλλη όλα τα παπούτσια σε μια τρίτη όλα τα καλλυντικά κ.ο.κ.

Αν το ταξίδι είναι οδικό, ο τελευταίος τρόπος πακεταρίσματος λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Στο αεροπορικό όμως ταξίδι που οι αποσκευές ζυγίζονται, είναι προτιμότερο ο κάθε επιβάτης να έχει στην βαλίτσα του τα δικά του πράγματα για να υπάρχει μια καλύτερη κατανομή του βάρους.

Packing clothes in a suitcase

 • Προμηθευτείτε πλαστικά σακουλάκια με αεροστεγές κλείσιμο, υφασμάτινα πουγκιά και υφασμάτινα σακουλάκια με φερμουάρ, σε διάφορα μεγέθη. Θα σας χρειαστούν για να οργανώσετε τα πράγματά σας ανά κατηγορία και να τα διατηρήσετε τακτοποιημένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
 • Αποφύγετε να ετοιμάζετε όλες τις βαλίτσες ταυτόχρονα, γιατί είναι πιθανό να γίνουν λάθη και παραλείψεις.
 • Για να κερδίσετε χρόνο, συγκεντρώστε πρώτα δίπλα από την βαλίτσα όλα όσα θέλετε να πακετάρετε και ξεκινήστε μετά.
 • Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και κάθε φορά που θα βάζετε κάτι στις αποσκευές σας σκεφτείτε και δεύτερη φορά αν πραγματικά το χρειάζεστε.
 • Φτιάξτε τόσους συνδυασμούς ρούχων όσες και οι μέρες που θα διαρκέσει το ταξίδι σας και πάρτε και μια δυο αλλαξιές ακόμα, μήπως χρειαστούν.
 • Για τα παιδιά πάρτε ακόμα περισσότερες αλλαξιές. Άλλωστε τα ρούχα τους είναι πιο μικρά και δεν πιάνουν τόσο χώρο.
 • Διπλώστε όλα τα ρούχα σε σχήμα ρολού και θα εκπλαγείτε με το πόσο χώρο θα εξοικονομήσετε.
 • Τοποθετήστε τα παπούτσια σε αεροστεγείς πλαστικές σακούλες και τοποθετήστε τα για να κλείσετε τυχόν κενά (διάταξη Tetris).
 • Σε πλαστικές αεροστεγείς σακούλες τοποθετήστε και τα καλλυντικά σας, τα φάρμακα, τα είδη προσωπικής υγιεινής, τις συσκευές σας όπως ξυριστική μηχανή, αντικουνουπική συσκευή κ.λπ..
 • Για να συσκευάσετε το αντιηλιακό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά αδιάβροχα, ισοθερμικά σακουλάκια, με αεροστεγές κλείσιμο, για να αποφύγετε διαρροές στις αποσκευές σας και για να προστατεύσετε το αντιηλιακό σας από τη ζέστη και τον ήλιο στην παραλία.
 • Αποφύγετε τη χρήση νεσεσέρ γιατί πιάνουν πολύ χώρο και δεν κλείνουν αεροστεγώς.
 • Αν ταξιδέψετε αεροπορικώς προσέξτε τα υγρά που θα περιέχουν οι αποσκευές σας, όπως αρώματα, στοματικό διάλυμα, αντηλιακό κ.λπ., να μην υπερβαίνουν τα 100ml ανά μπουκαλάκι.
 • Για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση ελέγχου στο αεροδρόμιο, τοποθετείστε όλα τα υγρά μαζί σε ένα αεροστεγές σακουλάκι.
 • Χρησιμοποιήστε τα υφασμάτινα σακουλάκια για να τακτοποιήσετε τα εσώρουχα και τις κάλτσες, ώστε να τα βρίσκετε γρήγορα.
 • Τοποθετείστε σε κάθε βαλίτσα τουλάχιστον 2 υφασμάτινα πουγκιά για τα άπλυτα.

Το πακετάρισμα των αποσκευών σας, με τη σωστή στρατηγική, μετατρέπεται σε μια ευχάριστη εμπειρία, χωρίς άγχος, γεμάτη από την γλυκιά προσμονή του επικείμενου ταξιδιού.

Όποια ώρα και μέρα και αν ασχολείστε με την ετοιμασία των αποσκευών σας, αν παρατηρήσετε ότι σας λείπει κάτι, επισκεφτείτε το ΟΚ! Anytime Market της γειτονιάς σας. Διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία σε αντηλιακά προϊόντα και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας και παραμένοντας ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. φροντίζει να μην σας λείψει τίποτα, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις διακοπές σας.

Καλό ταξίδι!

Back To Top
OK! Markets