skip to Main Content
Cheese Cake Lemon

Δροσερό, ανάλαφρο, διαχρονικό επιδόρπιο για κάθε στιγμή. Με άρωμα λεμονιού και βελούδινη υφή. Θα λατρέψετε αυτη την απλή στην εκτέλεσή της συνταγή.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα Digestive

250 γρ βούτυρο αγελάδος

100 γρ χυμό λεμονιού

100 γρ ζ’αχαρη

3 αβγά

250 γρ τυρί κρέμα

380 γρ Κρέμα Γάλακτος 35%

150 γρ Άχνη

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη. Μόλις βράσουν, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά τα οποία προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε ένα μπολ και τα έχουμε “χτυπήσει “ ελαφρώς. Χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μίγμα , ανάβουμε την φωτιά στην χαμηλή ένταση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξαφανιστούν οι φουσκάλες από το μίγμα. Αποσύρουμε και το βάζουμε σε ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 100 γρ απο το βούτυρο το οποίο έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα μπίμερ ενσωματώνουμε το βούτυρο στην κρέμα λεμονιού που κρυώσαμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ωρε ς τουλ’αχιστον.

Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι , λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Σε ένα τσέρκι 16-18 διάμετρο, απλώνουμε το μίγμα με το μπισκότα ομοιόμορφα και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε κατά σειρά το τυρί, την άχνη και  την κρέμα γάλακτος  και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικαά και να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Τέλος βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα λεμονιού, ζυγίζουμε 300 γρ και με μια μαρίζ την ενσωματώνουμε στην κρέμα τυριού.

Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο , ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα και με μια σπάτουλα την απλώνουμε να πάει παντού.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι .

Back To Top