skip to Main Content
Φρέσκα φασολάκια με σάλτσα καρύδι

Τα φρέσκα φασολάκια σε μια εναλλακτική και πρωτότυπη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:

1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

2 κ.γ πάπρικα

2 κ.σ Μηλόξυδο

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

150 γρ καρύδια αλεσμένα στο μούλτι

500 γρ φρέσκα φασολάκια

1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τον ζωμό από τον κύβο και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα φασολάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 1 ώρα περίπου.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ενα μπολ.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε αφήσει στην άκρη , ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Back To Top