Στην Αμερική το cheese cake ψήνεται στον φούρνο και αποκτά μια χρυσαφί όψη που κανένας δεν μπορεί να της αντισταθεί. Το συγκεκριμένο cheese cake θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν την πλούσια κρέμα του αλλά δεν είναι φίλοι με τις μαρμελάδες ή με τα γλυκά κουταλιού που το καλύπτουν στην πιο ευρωπαϊκή του εκδοχή.
Υλικά για ένα τσέρκι 24 εκατοστών
250 γρ μπισκότα digestive
150 γρ Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
550 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ ζάχαρη
2 κγ κορν φλάουρ
2 αυγά
Ξύσμα από μισό λεμόνι ή μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για τη βάση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να προκύψει μια ζύμη που μοιάζει με βρεγμένη άμμος.
Ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.
Απλώνουμε το μίγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μόλις κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.