skip to Main Content
Γιορτινό κέικ με γλάσο

Ένα απλό γλυκό που αν το στολίσουμε ανάλογα παίρνει μια γιορτινή όψη. Είναι ιδανικό για βασιλόπιτα αλλά και για να το πάμε σαν δώρο.

Υλικά

Για το κέικ

½ κιλό φαρίνα με άρωμα πορτοκαλιού

1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουταλάκι κορν φλαουρ

4 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

100 γραμμάρια γάλα

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα

1 κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη

Για το γλάσο

2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

40 γραμμάρια γάλα

1 -2 κουταλάκια αραιό μέλι

Εκτέλεση

Για το κέικ

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, το κονιάκ, το γάλα, το γιαούρτι, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά.

Μετά τα 40 λεπτά, δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ είναι έτοιμο και αναλόγως, είτε το αφήνουμε παραπάνω ώρα είτε το αποσύρουμε.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το μέλι με ένα πιρούνι, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Αν το θέλουμε πιο πυκνό προσθέτουμε άχνη και αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε μέλι ή γάλα.

Σύνθεση

Αφού κρυώσει το κέικ απλώνουμε πάνω το γλάσο και περιμένουμε να στερεοποιηθεί. Στη συνέχεια, στολίζουμε το κέικ μας με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Back To Top
OK! Markets