Το λάχανο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χειμερινά λαχανικά. Ψιλοκομμένο σε σαλάτα με λάδι και μπόλικο λεμονάκι, το απολαμβάνουμε καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα και μάλιστα μας κάνει και πολύ καλό. Ωστόσο η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στην ωμή εκδοχή του αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν συστατικό μαγειρευτών φαγητών, όπως οι λαχανοντολμάδες και το λαχανόρυζο. Εμείς θα σας προτείνουμε ένα διαφορετικό λαχανόρυζο με μανιτάρια και κοτόπουλο. Αν είστε vegan ή vegetarian, παραλείψτε το κοτόπουλο και αντί για ζωμό κότας χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών.
Υλικά
1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
200 γρ. ρύζι γλασέ
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ κουταλιά σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ σκεύος ρίχνουμε λίγο λάδι και το βάζουμε στη φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο σκεύος για να σοταριστεί.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε κάθε τόσο. Σε περίπου 15-20 λεπτά, το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.