Ένα γρήγορο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό που μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση αν παρουσιαστεί ανάγκη για κέρασμα λόγω έκτακτων επισκέψεων ή για όταν δεν διαθέτετε χρόνο για πολύπλοκες παρασκευές.
Για ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί θα χρειαστείτε:
30 σταρένιες φρυγανιές (ανάλογα με τον εμβαδόν του ταψιού)
1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινα σε σιρόπι
3 συσκευασίες κρέμα βανίλια στιγμής σε σκόνη
1 συσκευασία σαντιγύ
Γάλα φρέσκο ελαφρύ όσο απαιτείται για τις παρασκευές στιγμής + ακόμα 1 φλιτζάνι
Εκτέλεση:
Αποσύρετε τα ροδάκινα από την κονσέρβα και τα κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
Ρίχνετε το σιρόπι σε ένα μπολ, προσθέτετε ένα φλιτζάνι γάλα και ανακατεύετε.
Βουτάτε για 2 δευτερόλεπτα κάθε φρυγανιά στο μίγμα αυτό και τις στρώνετε μία μία στη βάση του ταψιού.
Ετοιμάζετε τις 3 κρέμες στιγμής και τις χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος, ρίχνετε τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, το στρώνετε πάνω στην βάση με τις φρυγανιές.
Πάνω στην κρέμα, τοποθετείτε και άλλη μια στρώση από σιροπιασμένες φρυγανιές και απλώνετε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα, χωρίς κομματάκια ροδάκινου.
Σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σαντιγύ, την απλώνετε πάνω στην κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κομματάκια ροδάκινου.