Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι πολύ εύκολοι στην παρασκευή τους, πεντανόστιμοι και εξαιρετικά θρεπτικοί. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε ρεβίθια, αν δεν τους αρέσουν σε μορφή σούπας, καθώς και να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα ρεβιθιών.
Θα χρειαστείτε:
½ κιλό ρεβίθια ξεφλουδισμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζάνια αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αποβραδίς, μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό και το πρωί τα βράζετε στη χύτρα για 20 περίπου λεπτά ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τα βάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά.
Ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να μπορεί να πλάθεται.
Σχηματίζετε τους κεφτέδες στο σχήμα που επιθυμείτε, σφαιρικούς, σε σχήμα δίσκου ή μακρόστενους.
Σε ένα πλατύ πιάτο ή δίσκο τοποθετείτε το αλεύρι και αλευρώνετε έναν έναν τους κεφτέδες.
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι ή στη φριτέζα να κάψει και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρετε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.