skip to Main Content
Τηγανιτές μπανάνες με παγωτό

Ένα γρήγορο γλυκό για κάθε στιγμή, με κινέζικη προέλευση.

Υλικά:

400 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
5-6 μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Για το κουρκούτι:

100 γρ. αλεύρι από ρύζι ή για όλες τις χρήσεις
100γρ. κόρν φλάουερ
4 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. γλυκού  five spices (κινέζικο μπαχαρικό)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
250 ml νερό
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πρώτα κάνουμε το κουρκούτι.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, σε ένα μπολ.
Κάνοντας ένα κενό στην μέση ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν χωρίς να έχει σβόλους.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσουμε το τηγάνισμα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο κουρκούτι στο λάδι.

Βάζουμε τις μπανάνες μέσα στο κουρκούτι και τις καλύπτουμε καλά και με ένα πιρούνι τις  μεταφέρουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις βγάζουμε σε χαρτί .

Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια από πάνω.

Back To Top