skip to Main Content
Γλυκιά κρέμα αμυγδάλου με λεμόνι

Κρέμα λεμονιού είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Και το καλύτερο είναι ότι είναι μια κρέμα εξαιρετικά ευέλικτη που τρώγεται σκέτη αλλά συνδυάζεται και με πολλά επιδόρπια. Μπορείτε για παράδειγμα να τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε μια τάρτα, μία τούρτα ή σαν γέμιση σε βουτήματα και μπισκότα.

Υλικά

250 ml φρέσκο χυμό λεμονιού, περασμένο από σουρωτήρι

4 αυγά

250 γραμμάρια ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

60 γραμμάρια κορν φλάουρ

½ φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

Προσθέτουμε στο γάλα αμυγδάλου το βούτυρο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να βγάλει ατμό. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετούμε το μπολ με το κορν φλάουρ και τα αυγά δίπλα στην κατσαρόλα με τον χυμό λεμονιού.

Ξεκινάμε να ρίχνουμε τον ζεστό χυμό λεμονιού στο μείγμα κορν φλάουρ και αυγού πολύ αργά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.

Αφού τα ενσωματώσουμε όλα, μεταφέρουμε τα πάντα στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε και το ζεστό γάλα αμυγδάλου και ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις η πυκνότητα της κρέμας φτάσει σε σημείο να μοιάζει με χυλό, είναι έτοιμη.

Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε μικρά μπολ, βαζάκια ή πιάτα.

Αφήνουμε την κρέμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

 

Back To Top