Γεύση αγαπημένη που πλαισιώνει κάθε παιδικό πάρτι, εκδρομή και πικ νικ! Ευωδιά που αυτομάτως προκαλεί αίσθημα νοσταλγίας για τα χρόνια της αθωότητας. Εμείς σας δίνουμε μια συνταγή εύκολη, για σίγουρη επιτυχία, όπως της γιαγιάς!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό μεγάλο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλυτζάνι γάλα
Δυόσμο, 3 κλωναράκια ψιλοκομμένα
Μαϊντανό, 5 κλωναράκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια δεμένη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή κάνουμε τη διαδικασία αποβραδίς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, σε ύψος ενός δαχτύλου περίπου.
Σε ένα φαρδύ δίσκο απλώνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος όσο ένα μικρό βερίκοκο και τους κυλάμε στο αλεύρι.
Ανάβουμε τη φωτιά και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε τους κεφτέδες αφού τους έχουμε τινάξει καλά, ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και τους αποσύρουμε.
Τους τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα.