Μια έξτρα light εκδοχή του κέικ, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά αγαπούν και τα σπιτικά γλυκά.
Υλικά:
90γρ Μαργαρίνη Light
80γρ Μαύρη Ζάχαρη
1 γρ Αλάτι
1/2 Πορτοκάλι Ξύσμα
1 πρέζα Βανίλια
2 Αυγά
300γρ γάλα 2%
120 γρ Δημητριακά (τύπου All Bran)
220 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ Baking Powder
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη , την ζάχαρη , τη βανίλια και το ξύσμα.Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά , ενώ ταυτόχρονα έχουμε μουλιάσει για 10 λεπτά περίπου τα δημητριακά με το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο , και προσθέτουμε το γάλα με τα δημητριακά και στη συνέχεια το αλεύρι με το baking ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 3/4 του ύψους της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά περίπου.