skip to Main Content
Κοπανάκι με σάλτσα μουστάρδας

Το κοτόπουλο αρέσει σε όλους και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να το μαγειρέψουμε.

Το κοπανάκι, δηλαδή η άκρη από το μπούτι  του κοτόπουλου, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι κρέατος. Είναι μαλακό και τρυφερό, ψήνεται γρήγορα και τρώγεται εύκολα ακόμα και χωρίς σερβίτσιο, αφού το ίδιο του το κόκκαλο λειτουργεί σαν χερούλι.

Ας δούμε μαζί μια ωραία συνταγή για ψητό κοπανάκι με σαλτσούλα μουστάρδας.

Υλικά

8 κοπανάκια

6 κουταλιές σούπας μέλι

Μουστάρδα απαλή

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε 3 κουταλιές μέλι με 6 κουταλιές μουστάρδα και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κοπανάκια.

Τα αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο και τα ψήνουμε στο grill για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντάς τα 2-3 φορές για να μην αρπάξουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σαλτσούλα. Αναμιγνύουμε 3 κουταλιές μέλι με 6 κουταλιές μουστάρδα και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και για να πετύχουμε λεία υφή τα χτυπάμε στο μούλτι. Αν η υφή είναι πυκνή προσθέτουμε λίγη ακόμα μουστάρδα και ελαιόλαδο.

Back To Top