skip to Main Content
Σπιτική γρανίτα λεμόνι

Δεν υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό από μια γρανίτα! Όταν μάλιστα έχει το άρωμα και τη γλυκόξινη γεύση της σπιτικής λεμονάδας είναι ακαταμάχητη!

Απολαύστε τη γρανίτα λεμόνι με καλαμάκι ή με κουταλάκι. Μπορείτε ακόμα να την προσφέρετε σαν σφηνάκι μετά από το γεύμα, αφού καθαρίζει το στόμα και λειτουργεί ως χωνευτικό.

Δείτε πόσο απλά φτιάχνεται:

Υλικά

1 λίτρο νερό

250 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

6 λεμόνια

Φλούδες από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε τις φλούδες και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Τοποθετούμε το μίγμα σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και καταψύχουμε για 2 περίπου ώρες.

Βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη, χτυπάμε για λίγο το μίγμα στο μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Πριν προλάβει να πήξει εντελώς και να σκληρύνει το ξαναβγάζουμε και το ξαναχτυπάμε.

Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές ώστε να σπάσουν τα μεγάλα κομμάτια πάγου και να μείνουν τα μικροσκοπικά κρυσταλλάκια που δίνουν στη γρανίτα την χαρακτηριστική της υγρή μορφή.

Back To Top