Μια από τις πιο δροσιστικές και χορταστικές σαλάτες που μπορείς να ετοιμάσεις είναι η ταμπουλέ. Σερβίρεται πάντα δροσερή και η χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση της δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Η καταγωγή της κρατάει από τον Λίβανο, όπου παραδοσιακά παρασκευάζεται με πλιγούρι. Εμείς σας προτείνουμε μια παρόμοια εκδοχή με κινόα, τη γνωστή υπερτροφή που έχει ενταχθεί πια για τα καλά και στο ελληνικό διαιτολόγιο.
Υλικά
100 γραμμάρια κινόα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φυλλαράκια)
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τους σπόρους της κινόα σε ένα σουρωτήρι και τους τρίβουμε καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό, ώστε να ξεκολλήσει φλοιός.
Τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν.
Βυθίζουμε την κινόα σε ένα μπολ με νερό και αποσύρουμε τους φλοιούς που θα εμφανιστούν στην επιφάνεια.
Βράζουμε ένα μέρος κινόα με 2 μέρη νερού για 15 περίπου λεπτά.
Όταν η κινόα κρυώσει, την αναμιγνύουμε με όλα τα άλλα υλικά και τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη, για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.