skip to Main Content
Κοτοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας

Τα κοτοπιτάκια αποτελούν πάντα μια ευχάριστη έκπληξη στο τραπέζι. Μπορούν να προσφερθούν σε μπουφέ ή να αποτελέσουν ορεκτικό πιάτο ενός γεύματος. Εμείς σας προτείνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας κοτοπιτάκια σε μηδενικό χρόνο.

Υλικά για 12 κοτοπιτάκια

4 φύλλα σφολιάτας

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

2 φάκελοι έτοιμη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

200 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά

1 κρεμμύδι

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά , το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο.

Τα τσιγαρίζουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, ανακατεύοντας το γάλα με το περιεχόμενο των 2 φακέλων.

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ το πεκορίνο και την αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Κατεβάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα για να φύγουν τα πολλά ζουμιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και με ένα πλατύ ποτήρι κόβουμε 24 στρογγυλά κομμάτια.

Τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά μίγματος στα 12 κομμάτια σφολιάτας και κλείνουμε τα πιτάκια από πάνω χρησιμοποιώντας τα άλλα 12.

Χτυπάμε 2 κρόκους και αλείφουμε τα πιτάκια από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς για 20 -30 λεπτά.

Back To Top
OK! Markets