skip to Main Content
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με κρεμώδη και αρωματική σάλτσα μουστάρδας

Υλικά:

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

1 κ. σ. θυμάρι

Χυμός 1 λεμονιού

2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού  ζωμός κότας

3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το χυμό του λεμονιού και το θυμάρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου.

Τσιγαρίζουμε 6 με 7 λεπτά την κάθε πλευρά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το ζωμό, τη μουστάρδα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 7 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε περιχύνοντας τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με ρύζι, πατάτες ή ψητά λαχανικά.

Back To Top