Κοτόπουλο με κρεμώδη και αρωματική σάλτσα μουστάρδας
Υλικά:
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
1 κ. σ. θυμάρι
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το χυμό του λεμονιού και το θυμάρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου.
Τσιγαρίζουμε 6 με 7 λεπτά την κάθε πλευρά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το ζωμό, τη μουστάρδα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 7 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 3 λεπτά.
Σερβίρουμε περιχύνοντας τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με ρύζι, πατάτες ή ψητά λαχανικά.