skip to Main Content
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Η ομελέτα αποτελεί μια εύκολη λύση για φαγητό, κάθε στιγμή της ημέρας. Γίνεται γρήγορα, με συνδυασμό απλών και οικονομικών υλικών που δεν λείπουν από κανένα σπίτι.

Παράλληλα, είναι θρεπτική και αρέσει σε όλους.

Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με λαχανικά, αφράτη και ελαφριά.

Υλικά για 5 μερίδες

10 αυγά

2 μέτριες ντομάτες

1 κίτρινη πιπεριά

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους

Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

50 ml γάλα

1 κουταλάκι baking powder

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε την ψιλοκομένη πιπεριά με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα, baking powder, τον μαϊντανό, το τυρί και τα σοταρισμένα λαχανικά.

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε  πυρίμαχο σκεύος που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.

Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, μετά από ένα μισάωρο, δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη μέση της ομελέτας. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμη.

Back To Top