skip to Main Content
Ψητά λαχανικά

Ενισχύστε τη γεύση των λαχανικών σας μαγειρεύοντάς τα στην ψηστιέρα.

Γίνονται το ίδιο υπέροχα στα κάρβουνα, στην ψησταριά υγραερίου, στην ηλεκτρική ψησταριά, ακόμα και στο γραμμωτό τηγάνι.

Υλικά

Ιδανικά λαχανικά για ψήσιμο είναι οι ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, οι μελιτζάνες οι πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Εκτέλεση

Τα πλένουμε, τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια- εκτός από τις μικρές ντομάτες και τα ντοματίνια που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα- και τέλος τα τοποθετούμε στην σχάρα και τα ψήνουμε σε  μέτρια φωτιά.

Λίγο πριν τα αποσύρουμε, τα αλατίζουμε και τέλος τα σερβίρουμε αφού τα ραντίσουμε με παρθένο ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικου.

Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι.

Back To Top