skip to Main Content
Τσάι Matcha με κρέμα

Αν ήδη εκτιμάτε το πράσινο τσάι, σίγουρα θα θέλατε να γνωρίζετε ότι ένα φλυτζάνι πράσινου τσαγιού matcha περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα φλυτζάνι απλού πράσινου τσαγιού. Και αυτό συμβαίνει γιατί το τσάι matcha περιέχει όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι υγιεινή και εξαιρετικά απολαυστική. Το καλοκαίρι μπορείτε να το απολαύσετε παγωμένο σε ποτήρι με κρέμα και τον χειμώνα σε φλυτζάνι με ζεστό αφρόγαλα.

Υλικά για ένα ποτήρι

2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό

¼  κουταλιού σούπας τσάι matcha

200 ml κρύο γάλα

¼  κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου, προαιρετικά

3 παγάκια

100 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση  

Διαλύουμε το τσάι matcha στο ζεστό νερό.

Σε μπλέντερ ή σε συσκευή για χτύπημα φραπέ ή σε ένα απλό σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά (και το διαλυμένο τσάι) και τα χτυπάμε μαζί.

Ρίχνουμε το ρόφημα σε ποτήρι και προσθέτουμε τα παγάκια.

Γαρνίρουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και κόκκους τσαγιού.

Για ζεστό ρόφημα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με ζεστό γάλα, δεν βάζουμε παγάκια και στο τέλος γαρνίρουμε με αφρόγαλα.

Back To Top