skip to Main Content
Μακαρόνια φούρνου με φέτα

Μια πανεύκολη μακαρονάδα που μυρίζει Ελλάδα! Ιδανική για κάθε στιγμή και εποχή. Είναι ελαφριά και τρώγεται είτε ως μεσημεριανό είτε ως βραδινό, ενώ σερβίρεται και κρύα ! Μπορείτε αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσετε βίδες, πένες ή ζυμαρικά ολικής άλεσης. Τα υλικά της είναι πολύ απλά και πάντα διαθέσιμα στο ψυγείο και στο ντουλάπι σας.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

200 γραμμάρια φέτα

15 ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές τη σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα αποσύρουμε 1-2 λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες βρασίματος στη συσκευασία τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190ΟC.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα ντοματίνια ολόκληρα, το κομμάτι της φέτας ακέραιο και το σκόρδο.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα ντοματίνια και τα λαδώνουμε με τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 190ΟC για 15 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο ταψάκι αφού έχουμε αφαιρέσει το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η φέτα παντού.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Στο τέλος γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού και ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Back To Top