skip to Main Content
Ζουμερά μπιφτέκια στα κάρβουνα

Το καλοκαίρι τα μπαρμπεκιου δίνουν και παίρνουν. Μπαλκόνια, αυλές, κήποι, γεμίζουν με γέλια και χαρούμενες φωνές από τους φίλους και τις οικογένειες που μαζεύονται για να ψήσουν και να φάνε παρέα.

Κρεατικά, λουκάνικα, ψάρια, λαχανικά και μπιφτέκια- για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα- βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων.

Τα μπιφτέκια στα κάρβουνα αρέσουν σε όλους και αποτελούν μια ασφαλή επιλογή όταν στην παρέα συμμετέχουν και παιδιά. Άλλωστε ποιο παιδί θα έλεγε όχι σε ένα λαχταριστό burger;

Ας δούμε μαζί πώς θα φτιάξετε ζουμερά και λαχταριστά μοσχαρίσια μπιφτέκια.

 

Υλικά για 8 μπιφτέκια

1 κιλό κιμά

200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζανάκι γάλα

1 αυγό

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να δέσει η ζύμη και να ανταλλάξουν τα υλικά τα αρώματά τους.

Έπειτα, πλάθουμε τα μπιφτέκια σε πλατύ σχήμα και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού τα ψήσουμε.

Ψήσιμο στα κάρβουνα

Στην ψησταριά τα μπιφτέκια θέλουν προσοχή γιατί είναι εύκολο να αρπάξουν απέξω και από μέσα να είναι ωμά. Για αυτό, προτού τα τοποθετήσουμε στη σχάρα, πρέπει να την ανασηκώσουμε 1-2 σκάλες ή/και να αραιώσουμε τα κάρβουνα από κάτω ώστε να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Back To Top