skip to Main Content
Πράσινη σαλάτα με φραουλες

Οι διατροφολόγοι συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση πράσινων λαχανικών. Τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτες, σκέτα ή με συνοδεία άλλων λαχανικών, ξηρών καρπών, αμυλούχων ή πρωτεϊνούχων τροφών.

Ωστόσο, μεγάλο γαστρονομικό και διατροφικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο συνδυασμός τους με φρούτα όπως τα σύκα, τα μήλα και οι φράουλες.

Μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά και φράουλες σας προτείνουμε κι εμείς. Φρέσκια, δροσερή και ακαταμάχητη!

 

Υλικά

1 σαλάτα λόλα

5 φράουλες

1 ραπανάκι

50 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη σαλάτα λόλα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Πλένουμε τις φράουλες και το ραπανάκι και τα τεμαχίζουμε σε λεπτές φετούλες.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε  λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο αλάτι, σύμφωνα με τα γούστα μας.

Σημείωση: Τις φράουλες τις τεμαχίζουμε την ώρα που είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα μας για να μην μαραθούν.

Back To Top