skip to Main Content
Κότσι αρνίσιο με μπαχαρικά

Ένα πεντανόστιμο αρωματικό φαγητό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικα:

 3 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο

4 κότσια αρνίσια

2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες πλάτους 2 εκ.

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

500 ml κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

750 ml ζωμός κότας.

 

Για την μαρινάδα:

1κόκκινη  πιπεριά

1 κουτ γλυκού πάπρικα

1 κουτ γλυκού ρίγανη

1 κουτ γλυκού σπόρους κύμινου

1 κουτ σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση :

 

Ξεκινάμε κάνοντας την μαρινάδα ,αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια πάστα. Αλείφουμε τα κότσια.

Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο, αλλά μπορούν και να μαγειρευτούν αμέσως .

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κότσια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 1/2 ώρες στους 160 βαθμούς. Κατά την διάρκεια του ψησίματος κοιτάμε αν έχει πολλά υγρά μέσα μήπως και τυχόν χρειαστούν .Σερβίρουμε με πατάτες ψητές η πουρέ, ακόμα και με ρύζι.

Back To Top