Χορταστικά, θρεπτικά και νηστίσιμα τα ρεβίθια, σε μια παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
1 πακέτο Ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
Φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
200 γρ. Ελαιόλαδο
Αλάτι χονδρό
Εκτέλεση:
Το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και μια χούφτα χονδρό αλάτι. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον δεντρολίβανο με 2- 2.5 λίτρα νερό (κάνουμε δηλαδή ένα ζωμό) για 3-4 λεπτά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια , το κρεμμύδι κομμένα στα τέσσερα , το λάδι και τον ζωμό μέχρι να καλύψει το περιεχόμενο κατά 5-6 εκατοστά. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά περίπου στη μέση. Ψήνουμε μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι , αλάτι , πιπέρι και τον άνηθο.